sunnuntai 23. elokuuta 2015

Jeesus parantajamme.

Rakas Lähimmäiseni, kiitetään Jumalaa, meidän parantajaamme! Tämän sunnuntain otsikko on, "Jeesus, parantajamme." Ap. 3: 1-10 kertoo, kuinka Pietari parantaa ramman miehen Jeesuksen nimessä. Joh. 9: 1-7, Jeesus antaa näön syntymästään saakka sokeana eläneelle miehelle. Sinä ja minäkin kiitämme siitä, että Jeesus on koskettanut parantavalla kädellään. Suurimman työnsä Hän teki pestessään verellään syntimme pois ja tehdessään meidät  Jumalan lapsiksi. Jeesusta saamme kiittää Hänen läsnäolostaan ja huolenpidostaan joka päivä elämämme loppuun saakka.

Yksi tämän päivän teksteistä, Psalmi 146:5-10 julistaa meidät autuaiksi: "Autuas se, jonka apuna on Jaakobin Jumala, joka panee toivonsa Herraan, Jumalaansa, häneen, joka on tehnyt taivaan ja maan, meren ja kaiken, mitä niissä on, joka pysyy uskollisena iankaikkisesti, joka hankkii oikeuden sorretuille, joka antaa leivän nälkäisille, Herra vapauttaa vangit, Herra avaa sokeiden silmät, Herra nostaa alaspainetut, Herra rakastaa vanhurskaita, Herra varjelee muukalaiset, holhoo orvot ja lesket, mutta jumalattomain tie hän tekee mutkaiseksi, Herra on kuningas iankaikkisesti, sinun Jumalasi, Siion, polvesta polveen. Halleluja!"

Juha Vähäsarja jatkaa: "Minä olen teidän kanssanne kaikki päivät maailman loppuun asti" Matt, 28:20.
Kaikkien meidän elämämme kipeiden asioiden ja tuskallisten hetkien keskellä on vierellämme ollut koko ajan Jeesus Kristus. Kaikkien syntiemme ja lankeemustemme näkijänä on hän ollut läsnä. Kaikkien keskustelujemme kuuntelijana, kaikkien rukoustemme  ylöskirjoittajana, kaikkien ilojemme jakajana. Koko ajan, kaikissa tilanteissa Jeesus on omiensa luona. Ihmeellinen sana. Meidän ei tarvitse kiivetä erileisin tempuin hänen luokseen, koska hän on lupauksensa mukaan jo tässä ja nyt läsnä. Hän kuulee yhden omansa rukoukset, hän on läsnä siellä, missä kaksi tei kolme on koolla hänen nimessään ja hän julistaa anteeksiantamuksen evankeliumin sanan ja sakramenttien kautta. Läsnäolon lupaukset on annettu meille siksi, että emme enää pelkäisi, vaan luottaisimme rohkeasti Jeesukseen."

Kiitos Jeesus, että Sinun seurasi eheyttää mielemme. Jeesus, kiitos, että hoidat meitä tänään Sanallasi ja ehtoollisella, kun tänään tulemme jumalanpalvelukseen! Aamen.

Tänä aamuna, 23
.8.2015, rakkaudella Mummi.

2 kommenttia:

sylvi kirjoitti...

Kiitos.
Siunausta pyhäpäivääsi. ♥ ♥

mummi kirjoitti...

Kiitos, rakas Sylvi uskollisuudestasi! Jumalan siunaamaa viikkoa! Mummi