sunnuntai 30. elokuuta 2015

Lähimmäisen sunnuntai.Rakas Lähimmäiseni, tänään on lähimmäisen sunnuntai; sinun ja minun. Me kaikki olemme toisillemme lähimmäisiä. Tänä kirkkopyhänä halutaan muistaa kaikkia. Kukaan ei ole niin yksinäinen, etteikö  häntäkin joku lähimmäinen muistaisi. Jeesus ainakin rakastaa meitä jokaista!

Jumalan tahto on, että me rakastamme lähimmäistämme niinkuin itseämme. Jumala puhuu meille 6 Mooses:5-9 mistä saamme voiman rakastaa lähimmäistämme ja itseämme: "Rakasta Herraa, sinun Jumalaasi kaikesta sydämestäsi, ja kaikesta sielustasi ja kaikesta voimastasi. Nämä sanat, jotka minä tänä päivänä sinulle annan, painukoot sydämeesi. Ja teroita niitä lastesi mieleen ja puhu niistä kotona istuessasi ja tietä käydessäsi, maata pannessasi ja ylös noustessasi. Ja kirkoita ne talosi pihtipieliin ja portteihisi." Meidän tulee muistaa, että Jumalan rakkaus saa meidätkin rakastamaan!

Lähimmäisyyteen littyy yhteys, huolenpito ja auttaminen. Jumala on luvannut pitää meistä huolen. Hän auttaa, kun Häntä avuksi huudamme. Mekin haluamme auttaa ja antaa omastamme puutteessa eläville lähimmäisille. Yhteisvastuu luo yhteyttä ja rakkautta keskellemme. Sitä Jeesus haluaa!

"Jeessus istui vastapäätä uhriarkkua ja katseli, kuinka ihmiset panivat siihen rahaa. Monet rikkaat panivat paljon. Sitten tuli köyhä leskivaimo ja pani arkkuun kaksi pientä lanttia, yhteensä kuparikolikon verran. Jeesus kutsui  opetuslapset luokseen ja sanoi heille: "Totisesti tämä köyhä leski pani yhriarkkuun enemmän kuin yksikään toinen. kaikki muut antoivat liiastaan, mutta hän antoi vähästään, kaiken mitä hänellä oli, kaiken mitä hän elääkseen tarvitsi." Mark.12.41-44.

Mennään jumalanpalvelukseen kuulemaan saarnaa lähimmäisestä ja ottamaan vastaan syntien anteeksiantamus ja ehtoollisen lahja Jeesukselta Kristukselta!

Tänä aamuna, 30.8.2015, rakkaudella Mummi.

Ei kommentteja: