maanantai 3. elokuuta 2015

Odota ja luota.

Rakas Lähimmäiseni, kun herään viideltä, aamutaivas kylpee jo auringossa eikä taivaalla näy pilven-häivää. Tuleekohan tänään monien odottama hellepäivä? Onnellinen se, joka sen kestää. Mutta varjele Herra meidät vanhat ja sairaat kuumuuden vaaroilta! Jos kuitenkin annat helteen, me tiedämme, että Sinä olet turvapaikkamme!

Juha Vähäsarja ottaa tähän päivään Sanan Psalmista 66:10,12: "Sinä olet koetellut meitä, Jumala, puhdistanut ahjossa kuin hopeaa. Sinä olet antanut vihollisten ajaa ylitsemme, me olemme joutuneet tuleen ja veteen, mutta sinä olet avannut meille jälleen tien."

"Jumala on siis koetellut, ei kuka tahansa. Jumala on puhdistanut ahjossa kuin hopeaa. Todellisessa helteessä, jotta sulatettava saisi uuden muodon, tulisi taipuvaiseksi. Myös vihollinen on saanut luvan ajaa ylitse, tuli ja vesi on tullut tutuksi. Mutta oleellista on koko ajan, että  "Sinä olet antanut." Ei sattuma, ei huono onni, ei sielunvihollinen. Jumalan katseen alla on kaikki tapahtunut. Ei yhtään ylitse sen, mihin on annettu lupa.

Ja sitten koetuksen jälkeen on tie jälleen auki uuteen. Vaikka tie on ollut tukossa, kulku mahdotonta, on Herra nähnyt koko ajan uuden reitin. Kun Hän avaa tien, ei sitä kukaan sulje. Odota siis rauhassa. Odota ja luota, vaikka kulku olisi kuinka vaikeaa juuri nyt. Tie aukeaa oikeaan aikaan, eikä siihen kulu enää kauan."

"Koettelee, vaan ei hylkää Herra." Me otamme mielihyvin vastaan Herralta hyviä lahjoja, kuinka emme kestäisi koettelemuksia, jotka Hän rakkaudessaan meille antaa opettaakseen meille kärsivällisyyttä ja omaa tahtoansa.
Rakas Jumala, anna meille kärsivällisyyttä, että jaksamme odottaa ja luottaa Sinuun silloin, kun tie nousee pystyyn. Se on Sinun suunnitelmasi meidän elämäämme varten. Kun on oikea aika, sinä sanot lopen uupuneelle: lapsellesi: "MINÄ PIDÄN SINUSTA HUOLEN." Kiitos, Iankaikkinen Isä! Aamen.

Tänä aamuna, 3.8.2015, rakkaudella Mummi.


1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Satuinpa minäkin eilen lukemaan kirjasta tuon Vähäsarjan tekstin. Se on hyvin lohdullinen. Metsäntytö