keskiviikko 19. elokuuta 2015

"Minä tahdon auttaa sinua."

Rakas Lähimmäiseni, tuskailetko sinä tänään edessäsi olevan taakan kanssa? Psalmi 50:15 puhuu Sinulle Jumalan suulla: "Avuksesi huuda minua hädän päiväna, ja minä tahdon auttaa sinua ja sinun pitää kunnioittaman minua." Hiljennytään Jumalan eteen rukoukseen ja kerrotaan Jumalalle asiamme Jeesuksen Nimessä, niin huomaamme, kuinka taakka heti helpottuu. Jumala haluaa meidän aina muistavan, että Hän on Pyhä, Kaikkivaltias Jumala, siksi hän muistuttaa meitä kunnioittamisesta. Annetaan Jumalalle kiitos ja kunnia elämässämme!

Juha Vähäsarja puhuu meille tänään Mooseksen ja Jumalan kohtaamisesta hädän hetkellä: "Herra sanoi Moosekselle: Miksi sinä huudat minua avuksesi? Käske israelilaisten lähteä liikkeelle." 2 Mooses. 14:15.

Mooses seisoi yhdessä johtajakautensa kovimmista paikoista. Egyptin suuri armeija lähestyi israelilaisia ja edessä oli vain meri, jota ei voitu ylittää. Kansa alkoi valittaa ja haikailla Egyptin perään, saihan siellä sentään syödä ja elää jonkinlaisten kattojen alla suojassa. Parempi se kuin kuolla autiomaassa.
"Miksi sinä huudat minua avuksi?", kysyy Herra Moosekselta tässä mahdottomalta näyttäneessä tilanteessa. Sanoista voidaan ymmärtää, kuinka  Mooseksen sydämen myrsky ja tuska kuului huutona taivaassa, vaikka hänen suustaan tuskin kuului sanaakaan.
Herran omien sydämen hätä kyllä kuullaan, vaikka sitä ei osaisi edes sanoiksi pukea. Jos Jumala auttoi israelilaisia halkaisemalla meren, eikö hän osaisi auttaa sinuakin vaikeassa elämäntilanteessasi."

Rakas Jumala, Sinulle kaikki on mahdollista, sen vuoksi me jätämme pienet ja suuret taakkamme Sinun käsiisi. Auta, rakas Jumala, meitä hädän päivänä! Aamen.

Tänä aamuna, 19.8.2015, rakkaudella Mummi.


3 kommenttia:

Valkoinen Puuhevonen kirjoitti...

Kiitos tästä!
Edellispäivänä tuli sanat mieleeni, " Uskon kuuliaisuus"
Kun mirli myrskyää ja sydän huutaa apua, tahdon uskoa että Herra antaa viisautta.
Luottamusta kasvatetaan!
Kiitos sinulle mummi rohkaisun sanoista!

Terttumarja kirjoitti...

Juuri tänä aamuna tarvitsin kipeästi lohduttavia ja kannustavia sanoja.
Kiitokset mummi tekstistäsi.
Rukousta tarvitaan ihan joka aamu, päivä ja ilta.

mummi kirjoitti...

Rakkaat ystävät, Tanja ja Rosina! Kiitos kommenteista! Herra antoi sanat, kiitetään yhsessä.Isää, joka haluaa auttaa meitä! Hänelle kunnia maan päällä ja taivaissa! Mummi