lauantai 22. elokuuta 2015

Jeesus, Sinä tulet ja pelastat!

Rakas Lähimmäiseni, onko Sinun sydämesi hehkunut innosta? Juha Vähäsarja puhuu Jeesuksen opetuslapsista ylösnouseen Jeesuksen seurassa: "Ja he sanoivat toisilleen: "Eikö meidän sydämemme hehkunut innosta, kun hän kulkiessamme puhui meille ja opetti meitä ymmärtämään kirjoitukset?" Luuk. 24:32.

"Jeesuksen kärsimykseen liittyvät tapahtumat avautuvat Vanhasta Testamentista. Jeesus ilmestyi ylösnousemuksensa jälkeen sureville opetuslapsille Emmauksen tiellä ja selitti heille, kuinka Vanhan Testamentin ilmoituksen pohjalta Messiaan pitikin kärsiä ja mennä kirkkauteen. Hän selitti heille Mooseksesta ja kaikista profeetoista alkaen, mitä heistä oli kaikissa kirjoituksissa sanottu. Ja kerrotaan, että Emmauksen tien kulkijoiden sydämet hehkuivat innosta kun Jeesus selitti heille Raamattua. Miksi heidän sydämensä hehkuivat? Pyhä Henki sai avata Emmauksen tien kulkijoiden silmät näkemään Jumalan pelastusteon suunnitelmallisuuden ja merkityksen. Heidän surunsa Jeesuksen kuolemasta oli pyyhitty pois, kun Jeesus kertoi heille Jumalan pelastussuunnitelmasta. Tämän pelastustyön ydin oli Jeesuksen kuolema ristillä, kaikkien syntien sovitus, Jumalan oman uhrikaritsan hengellään maksama lunastushinta. Jeesus otti yhdellä uhrilla pois koko maailman synnin. Sittenhän nousi taivaan kirkkauteen valmistamaan meille jokaiselle sinne paikkaa. Näin Jumala suunnitteli pelastuksemme elusta loppuun. Tämän ymmärtäminen saa kyllä kylmänkin sydämen hehkumaan."

Sitä se oli! Minunkin sydämeni hehkui, kun Jeesus tuli sinne tekemään vallankumouksen. Se ilo, se riemu, se vapaus, olivat Pyhän Hengen työtä! Olin täysin vapaa! Minä, joka olin mielestäni toisten taakoittama sijaiskärsijä, minä, joka syytin muita, mutta omaa sairasta sisintäni en nähnyt. Pyhä Henki avasi silmäni näkemään syntini. Kun Jeesus tuli sydämeen, ihme tapahtui! Kaikki sisäinen saasta, joka minua oli ahdistanut yöt ja päivät, oli poissa! Jeesuksen veressä on voima! On totta, mitä Jeesus sanoo: "Vapauteen minä sinut vapautan!

Rakas Jumala, kiitos Jeesuksesta, kiitos Pyhästä Hengestä, ja kiitos läsnäolostasi täällä ja luonasi iankaikkisuudessa. Aamen.

Tänä aamuna, 22.8.2+15, rakkaudella Mummi.

Ei kommentteja: